Geen categorie no image

Published on september 13th, 2017 | by

0

Cryptocurrencies

Steeds meer mensen besluiten te investeren in cryptocurrencies. In de afgelopen jaren hebben cryptocurrencies flink aan populariteit gewonnen en is het steeds eenvoudiger geworden om hierin te investeren. Via verschillende websites kun je euro’s of dollars om laten zetten in een Bitcoin of Ethereum. Vervolgens kun je met deze digitale valuta’s handelen op verschillende exchanges. Voorbeelden van deze exchanges zijn Poloniex, Bittrex en HitBTC. Hier kun je verschillende “altcoins” kopen, die de techniek achter cryptocurrencies ieder op hun eigen manier inzetten. De ene cryptovaluta probeert het zorgstelsel te verbeteren, een andere cryptovaluta probeert bij te dragen aan het versnellen van transacties tussen particulieren, enzovoorts.

 

Verschillende grote cryptocurrencies

Tegenwoordig zijn er enkele honderden verschillende cryptocurrencies. Het is erg lastig om in dit grote aanbod een geschikte munt te vinden! Je wilt immers voorkomen dat een munt snel aan waarde verliest na je investering. Een aantal munten steken er met kop en schouder bovenuit, namelijk: Bitcoin, Ethereum en Ripple. In de komende periode zullen hier een aantal nieuwe munten bijgevoegd worden. Denk aan Neo, Qtum en soortgelijke cryptocurrencies. Dit komt onder meer door het feit dat cryptocurrencies op steeds meer plekken in de wereld support krijgen. Neo en Qtum worden bijvoorbeeld de Chinese vorm van Ethereum genoemd.

 

Daarbij wordt er nog steeds gewerkt aan het op de markt brengen van nieuwe ideeën, wat gepaard gaat met nieuwe munten. De organisaties achter deze munten proberen door middel van een zogenaamde ICO, een Initial Public Coin Offering, geld op te halen voor de uitvoering van hun project. Tijdens een ICO kun je een aantal munten kopen voor een vaste prijs, die je na verloop van tijd op steeds meer exchanges kan verhandelen.

 

Handelen op online beurzen

De handel in cryptocurrencies verloopt via een online beurs. Op deze beurs kun je handelen in valutaparen, zoals dat ook bij andere valuta het geval is. In veel gevallen heb je de keuze om te handelen met een Bitcoin of Ethereum, waarmee je vervolgens iedere andere cryptocoin kunt kopen. Deze cryptocurrencies worden in een digitale portemonnee opgeslagen. Deze portemonnee kun je op een computer, mobiele telefoon of tablet installeren. Ook kun je de portemonnee binnen een beurs gebruiken om je cryptocurrencies tijdelijk in op te slaan. Het is gebruikelijk om voor iedere cryptovaluta die je in je bezit hebt een nieuwe portemonnee te gebruiken. Een digitale portemonnee kun je via de website van de munt downloaden.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑