Initial Coin Offerings no image

Published on september 13th, 2017 | by

Geld verdienen met ICO’s

Investeren in een ICO lijkt misschien een te groot risico. Maar als je er even over nadenkt, zul je beseffen dat ICO’s, in tegenstelling tot traditionele ondernemingen, je de kans geven om heel vroeg te investeren in een baanbrekende onderneming.

Laat ons nog eens Snapchat als voorbeeld nemen. De gewone man, die niet minstens 25.000 dollar heeft om in Snapchat te investeren voor zijn IPO, kan dankzij ICO’s investeren in de volgende Snapchatachtige blockchain startup aan pre-IPO prijzen.

Neem bijvoorbeeld Ethereum, de op Bitcoin na grootste cryptomunt wat marktkapitalisatie betreft. Ethereum had in 2014 een ICO en haalde daarmee 18 miljoen dollar op tijdens een voorverkoop van hun cryptomunt Ether. Ze gaven een Ether in ruil voor 0,30 dollar aan Bitcoins. Ondanks dat het nog nieuw en experimenteel was, zagen de gebruikers er wat in en de vraag begon toe te nemen. Dat leidde tot een sterke prijsstijging. Momenteel kost Ether al meer dan 300 dollar.

Stel je nu voor dat je een risico had genomen en 2.000 euro had geïnvesteerd in Ether in 2014. Je investering van 2.000 euro zou nu ruim 2.000.000 euro waard zijn. En dat op amper drie jaar tijd. Zelfs als je weinig geld had en amper 10 euro had geïnvesteerd, zou je een vrij indrukwekkende winst op je investering hebben. Je zou nu ruim 10.000 euro hebben.

Misschien denk je wel dat zo’n explosieve groei enkel toen mogelijk was, omdat op dat moment cryptomunten nieuw waren en mensen erop gebrand waren hun winstgevendheid te testen. Nu het blockchainnetwerk gestabiliseerd is kun je zo’n spectaculaire winsten niet meer verwachten.

Niet akkoord. Neem Stratis als voorbeeld, een blockchainonderneming die oplossingen biedt aan bedrijven in de financiële sector die de vruchten willen plukken van de blockchaintechnologie. Stratis werd vorig jaar, in 2016, pas gelanceerd en zette de prijs van hun cryptomunt STRAT op 0,017 dollar per stuk. Momenteel staat STRAT aan 6,65 dollar. Dat is 391x (39.100%) de waarde van je investering in één jaar tijd. Als je 100 euro aan STRAT gekocht had vorig jaar, zou je nu 39100 euro rijker zijn dan een jaar geleden.

Stel je eens voor dat je meer risico had genomen en je 5.000 euro had geïnvesteerd in STRAT. Dan zou je investeren momenteel bijna 2.000.000 euro waard zijn. Op één jaar tijd. Dat is het mooie aan ICO’s. Eender wie, ongeacht inkomen, afkomst of opleiding, kan een miljonair worden. Op voorwaarde dat je met grote zorg de ICO-campagnes uitkiest waarin je wil investeren.


About the AuthorBack to Top ↑