Initial Coin Offerings no image

Published on september 13th, 2017 | by

0

Hoe investeren in ICO’s?

ICO’s leveren gemakkelijk geld op voor startups. De voorbije drie jaar hebben ze honderden miljoenen dollars opgehaald, dus het hoeft niet te verbazen dat meer en meer bedrijven de kracht van ICO’s proberen te gebruiken. Als investeerder kan het echter moeilijk zijn een succesvolle ICO te vinden, zeker als je geen techneut bent.

Daar heb je natuurlijk deze website voor, wij zullen verschillende ICO’s gaan beoordelen. Begin bij het begin. Als je in ICO’s wil investeren, moet je ICO-kalenders in de gaten houden. Deze tonen de ICO’s van nu en de nabije toekomst.

Enkele van de beste platforms, die het gemakkelijk maken ICO-campagnes te vinden, zijn:
– ICO Ratings
– ICO Alert
– Smithandcrown
– TokenMarket

Deze markten werken een beetje als Kickstarter of Indiegogo, waar bedrijven hun ideeën met het publiek delen en zo genoeg steun hopen te vinden om de ontwikkeling van hun projecten te kunnen financieren.

Bezoek deze websites en kijk op de lijst van actieve of toekomende ICO’s. Sommige kalendersite’s, zoals ICO Ratings, geven je zelfs gratis gedetailleerde rapporten over ICO’s en geven aan of ze het waard zijn erin te investeren. Als je iets vindt waar je graag in wil investeren, bezoek dan de website van de ontwikkelaar en ga na of ze een betrouwbaar bedrijf zijn.

Eén positieve indicatie is bijvoorbeeld als de ontwikkelaar een link heeft naar zijn LinkedIn- of Twitteraccounts. Controleer hun referenties en probeer zoveel mogelijk te weten te komen over hun professionele ervaring.

Lees daarna grondig hun witboek en ga na of het een beschrijving van hun project bevat, realistische doelstellingen, de kosten en een duidelijk stappenplan over hoe ze van hun idee een product willen maken.

Bezoek daarna BitcoinTalk.org, zoek de ANN-pagina (aankondigingspagina) van de cryptomunt waar je geïnteresseerd in bent en lees anderen hun mening over de ICO.

Let vooral op vragen die door de ontwikkelaars zelf werden beantwoord. Gaven ze een bevredigend antwoord op elk aspect van de vraag of gaven ze eerder vage antwoorden. Je kunt ook de naam van de ICO van je voorkeur opzoeken in combinatie met woorden als “scam” (bedrog), “con” (oplichting) of “MLM” (netwerkmarketing).

Als je een bericht ziet met deze woorden kan dat een teken aan de wand zijn en is het goed verder te zoeken. Eens je een ICO-campagne gevonden hebt waar je vertrouwen in hebt en waar je een enorm potentieel in ziet, stuur dan Bitcoins of Ether naar het Bitcoin- of Etheradres van het project, in ruil voor hun munten.

Bewaar deze nieuwe munten in de geblokkeerde portefeuille van het project. Na een week of een maand (dat hangt af van het project) worden de munten beschikbaar op cryptomuntbeurzen als Bittrex en Poloniex en kun je ze verhandelen. Nu heb je enkele opties: je kunt je cryptomunten houden en hopen dat ze verder in waarde zullen stijgen, of je kunt ze verkopen voor Bitcoin of Ether en die opnieuw inruilen voor gewone munten als dollars, euro’s of yen.

Net als bij elke andere investering is het goed niet niet al je eieren in één mandje te leggen en dan maar te hopen dat je munt in enkele maanden fel zal stijgen.

Ikzelf investeer elke maand in enkele ICO’s. Zoek een vijftal ICO’s waar je potentieel in ziet, doe je research en bepaal dan wat de drie beste opties zijn. Op die manier zul je nooit je hele investering verliezen, mocht er eentje mislukken.

Een deel van mijn cryptoportefeuille gebruik ik om in ICO’s te investeren. Eerst investeerde ik zo’n 100 euro per ICO om de kneepjes van het vak te leren en eens ik mij er goed bij voelde, trok ik dat bedrag op naar 500 euro, dan 1.000 euro enzovoort.

Als je een ICO interessant vindt, maar je twijfelt wat om er in te investeren, of je kunt niet aan de voorwaarden voldoen, dan kun je altijd wachten tot de munt publiek verhandelbaar is en ze dan aankopen.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑