Initial Coin Offerings no image

Published on september 13th, 2017 | by

0

Wat zijn ICO’s? (Initial Coin Offerings)

Initial Coin Offerings kun je goed vergelijken met een crowdfund. Blockchain startups bieden investeerders de kans in hun projecten te investeren door op voorhand een deel van hun cryptomunten te kopen. In ruil voor het financieren van hun project krijgen investeerders digitale tokens (cryptomunten) aan een erg lage aankoopprijs.

De investeerders verwachten dat de waarde van hun cryptomunten mettertijd zal stijgen, met de optie om hun munten aan een hogere prijs te verkopen op online cryptobeurzen zoals Bittrex of Poloniex. ICO’s vinden meestal plaats in het prille begin van een project. De ondernemers gebruiken de middelen om hun producten verder te ontwikkelen en te lanceren. Bijna alle middelen komen binnen in de vorm van Bitcoin, alhoewel Ethereum, de grootste concurrent van Bitcoin, ook een behoorlijke plaats in de ICO-markt begint in te nemen. Laat ons eens kijken hoe Initial Coin Offerings werken. Stel je voor dat een Blockchain startup een nieuwe applicatie lanceert op het netwerk van Ethereum.

De startup bepaalt de waarde van het product en baseert zich daarbij op wat ze denken dat het product waard is en hoeveel geld ze moeten binnenhalen om hun idee uit te bouwen (proof-of-concept / MVP of basisversie). Deze waarde schommelt echter volgens de dynamiek van de markten. Met andere woorden, vraag en aanbod bepalen de prijs, niet een of andere centrale autoriteit of overheid. Stel je, om beter te begrijpen hoe ICO’s werken, eens voor dat ik een concurrent van Netflix wil oprichten die we Webflix zullen noemen. Webflix doet alles wat Netflix doet, maar het is open source en gedecentraliseerd, dus geen enkel bedrijf of centrale autoriteit controleert het.

De data is peer-to-peer zoals bij BitTorrent. Bij Webflix kun je je enkel abonneren door Flix Coins te gebruiken, een munt die ik zelf creëer. Om deze Netflixconcurrent te kunnen financieren, verkoop ik deze munten voor de lancering aan het publiek. Velen kopen ze omdat, als ze er vroeg bij zijn, ze ofwel hun munten met winst kunnen verkopen, ofwel voor een fractie van de prijs zich kunnen abonneren op Webflix. Tenminste, als mijn Netflixconcurrent gelanceerd raakt. Als dat niet lukt, zitten ze met een hoopje waardeloze munten.

ICO’s combineren dus het beste van IPO’s (Initial Public Offerings) en crowdfunding en hebben een gedecentraliseerd systeem zonder zwakke punten en zonder machtige tussenpersonen gemaakt. Is dat goed? Om dat te weten te komen, moeten we eerst begrijpen hoe IPO’s en crowdfunding werken


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑